Forside Nyheder

Smartphones: Der er kamp om 3. pladsen
Præsentation af Huawei Ascend P2 smartphone på MWC 2013. Foto: recordere.dk 


Sony, Huawei, ZTE, HTC, Nokia eller LG. Der er kamp om den vigtige tredjeplads over verdens spillere på smartphone-markedet.


Verdens største producent af smartphones hedder Samsung og nr. 2 er Apple. De to producenter sidder tilsammen på mere end halvdelen af det samlede marked.


For få år siden var det Nokia der sad, der hvor Samsung sidder i dag. Sådan kan tiderne skifte.


Men kineserne har store ambitioner. Da Huawei boss Richard Yu stod på scenen under Mobile World Congress i sidste uge, for at præsentere deres seneste smartphone, Ascend P2, der kunne han stolt meddele at Huawei i 4. kvartal 2012 var blevet verdens 3. største smartphone-producent.


Indtil videre er det kun for det ene kvartal, men Huawei kigger op, ikke ned. Kineserne vil være verdens største producent af smartphones, intet mindre. Richard Yu fortalte iøvrigt at der kommer en stor nyhed mere til sommer.


Men der bliver kamp til stregen. Chefen for Sony Mobile, Kunimasa Suzuki, fortæller nu til Reuters at de agter at vippe Huawei af pinden, og blive verdens nr. 3.


Denne skærpede kamp om markedsandele er måske årsagen til at ingen af de store – udover Huawei – brugte Mobile World Congress i Barcelona til at lancere nye flagskibsprodukter. Men nu har vi Sony Xperia Z, HTC One, Huawei Ascend P2 og LG Optimus G klar til kampen om jeres gunst, og her d. 14. marts får vi Samsung Galaxy S IV at se.


Rangeringen for 4. kvartal 2012 blev:  1. Samsung
  2. Apple
  3. Huawei
  4. Sony
  5. ZTE

Huawei havde 4,9%, Sony 4,5% og ZTE 4,3% af markedet.

Annonce