Forside Baggrund

Svenskere klargør fremtidens TV-distribution

 


 


 


Forestil dig en TV-tjeneste


Svenske Magine er gået ind i næste fase, af deres bud på fremtidens TV-distribution, og de kan være på vej til Danmark.


Forestil dig TV-modtagelse gjort enkel. Ingen antenne, ingen parabol, ingen coax-kabel, ingen TV-boks. Bare en internet-forbindelse, og så er der TV på alle enhederne.


Forestil dig at live TV er suppleret med et TV-arkiv, der går 30 dage tilbage i tid. Så du ikke kun ser hvad der er på TV, men også hvad der har været på TV. Så behøver du slet ikke optage, for at se TV forskudt.


Forestil dig Start Forfra og tilbagespoling i Live TV, eller hvad med muligheden for at sammensætte din egen TV-aften?


Lyder dette som noget du kender i forskellige varianter, så har du helt ret. TV-stationerne har deres egne on-demand tjenester, og nogle TV-udbydere tilbyder tjenester som TV-arkiv, Start Forfra mm.


Men prøv at forestille dig alt dette, bygget ind i en og samme tjeneste. Tilføj derefter tjenesten til alle dine enheder, i hjemmet og på farten. Til dit TV, til din computer, til din tablet og til din smartphone.


30 TV-kanaler, uden TV-bokse, kortgebyrer eller bindingsperioder, for 99 svenske kroner per måned.


 


  


 


TV gjort smart, på alle enheder


Ovennævnte er tanken bag TV-distributøren Magine. En ny svensk TV-distributør der lige er åbnet. Efter at have kørt betatest i en periode, så åbnede de i går for abonnenter, i første omgang per invitation.


Smartphone og tablet kan fungere som skærm nr.2, og eksempelvis være TV-guide og fjernbetjening, for Magine på stuealteret.


 


  


 


Hvordan?


Grundlæggende er Magine “bare” IPTV tilføjet en række tjenester. Men der hvor det bliver rigtigt smart, er når vores TV begynder at understøtte det. Så signalerne fra Magine bare glider ind i TV’et, som kom signalerne fra en af de indbyggede tunere.


Og det er netop på vej. De nye Cinema TV fra LG får understøttelse af Magine her til april, og det var da også netop til et arrangement for årets nye LG TV i Stockholm, at vi fik en demonstration af Magine.


Tjenesten kommer også til Samsung TV.


Kvaliteten af streamingen tilpasser sig løbende den enhed der afspilles på og kvaliteten af internetforbindelsen. De streamer også HD.


 


 
Galleri: Præsentation af Magine. Foto: recordere.dk


 


 


Endnu kun i Sverige, men…


De er ikke helt i mål med alt på tjenesten, og der foregår stadig forhandlinger med TV-stationerne om ting som TV-arkiv og Start Forfra. På de punkter er de ikke bedre stillet end alle de øvrige TV-distributører.


Men Magine virker som skitsen til en spændende TV-tjeneste anno 2013, skruet sammen på en måde der må få øjenbrynene til at løfte sig hos flere af de allerede etablerede TV-distributører. Selvom der selvfølgelig er lang vej endnu, inden tjenester som Magine er krøbet ind i alle TV.


Allerede i år venter de iøvrigt at have åbnet i yderligere 6 lande. De kunne dog ikke fortælle om Danmark var et af dem.


 


 


Annonce