Forside Nyheder

Vi er sammen om at se DR1Galleri: Fotos: Bjarne Bergius Hermansen / DR


 


DR1 er blevet den kanal, som mænd og kvinder, børn, unge, voksne og gamle bruger mest tid på at se sammen med andre.


Det meste TV.sening på DR1 sker i grupper med to eller flere personer.


“Vores tal viser, at tre ud af fire ser X Factor sammen med andre, og blandt børn er det mere end ni ud af 10, der følger med derhjemme sammen med andre. Det er med andre ord et program, der samler danskerne i sofaen derhjemme ? noget, man i høj grad er fælles om”, fortæller medieforsker Signe Ulstrup Villumsen fra DR Medieforskning.


Dermed afkræfter Signe Ulstrup Villumsen, at tv efterhånden er noget, far, mor og børn ser hver for sig – i takt med, at stadig flere fjernsyn har gjort deres indtog på børne- og ungdomsværelserne de sidste år.


“Mange ser naturligvis tv alene. Men underholdning og fiktion, der ofte bliver sendt i weekenden, er genrer, som typisk kan samle flere i familien om skærmen”, forklarer hun.


DR1 ses 56% af tiden af flere personer i rummet. Landsgennemsnit på TV er 43%, mens en kanal som TV 2 ligger på 46%, lyder en status fra DR Medieforskning.


“Det er lige præcis den rolle, vi gerne vil have. Vores ambition med DR1 er netop at være kanalen, som bedst formår at samle familien foran fjernsynet om fælles oplevelser”, slutter kanalchefen for DR1, Lotte Lindegaard.

Annonce:
Forrige artikelSamsung S9 UHD TV er møgdyrt
Næste artikelYouTube runder en milliard månedlige seere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.