Forside Nyheder

Vi har haft Galaxy S4 i hænderneFoto: recordere.dk 


Efter et stort og flot show i Radio City Music Hall i New York, hvor Samsung viste den nye Galaxy S4 frem, fik de nyhedshungrende journalister i salen endelig lov til at pille og røre ved den.


Recorderes udsendte havde naturligvis stillet sig helt forrest i køen, men stormløbet på den nye smartphone var alligevel så massivt, at der gik noget tid, før vi kom til.


Men til kom vi. Så snart vi fik Galaxy S4 i hænderne, meldte den første overraskelse sig: Den er mindre end forventet. Da rygterne begyndte at løbe stærkt om den 5-tommers skærm, der sidder i S4, var den første tanke, at sådan en telefon ville blive enorm. På størrelse med den første Galaxy Note – som jo var alt for stor til at betragte som en egentlig telefon og derfor blev betegnet som en “Phablet”.


 


 
Foto: recordere.dk

 


Mindre end S III


Men det er alligevel lykkedes for Samsung at køre skærmen så meget ud mod kanterne, at telefonen ikke virker særlig meget større end sin forgænger, S3 –  hvilket rygterne ellers gik på. Der er så en meget naturlig grund, til at den ikke virker større end en S3’er – den ER faktisk mindre. S4’eren har samme højde som S3, og er lige under en millimeter smallere i bredden.


Samtidig har den smidt 0,7 mm i tykkelsen, og alligevel er der plads til en 0,2″ større skærm. Eller 0.19″ tommer for nu at være helt nøjagtig. Og så er der vægten, hvor S4’eren er 6 gram lettere end S3’eren. Den føles virkelig let. Vi er derhenne, hvor flere af os journalister, der var til stede i New York, overvejede, om de havde taget batterierne ud og fikset noget med strømkablet i bunden, bare for at de udstillede modeller skulle synes lettere.


Der er ikke nogen tvivl om, at S4 er en lækker og let telefon, der med dens Super-AMOLED-skærm i HD, 441 PPI og 4,99 tommer skærm giver rigtig meget fysik for pengene. Der findes større batterier end det 2600 mAh-batteri, der sidder i S4’eren, men der findes så sandelig også mindre, og det må komme an på en egentlig test, hvordan batteriet holder.


 


 
Foto: recordere.dk 


Ikke meget Samsung-ificering


Skuffelsen sætter dog en smule ind, når man tænder for telefonen. Jovist, det er da supersjovt at kunne lave “buler” i låseskærmen med fingeren uden overhovedet at røre med skærmen, men hvad skal man lige bruge det til? Når telefonen bliver åbnet, mødes man desværre af det sædvanlige, kedelige Android-interface.


Samsung har ikke gjort ret meget ud af at “Samsungificere” selve brugerfladen, og det er synd, for det ydre udseende lover noget mere. Det er måske også lidt tyndt, at Samsung nu har lavet en række indholds-“hubs”, hvilket ikke bare er et koncept, de har “lånt” fra Windows Phone, men selv hub’ernes design er lidt rigeligt inspireret af Windows Phone-platformen.


Når det er sagt, så er der naturligvis ikke ret meget at udsætte på skærmen, der står knaldskarpt og flot ved første øjekast. Om den også gør det, når den kommer under lup i en test, vil tiden vise, akkurat ligesom kameraet. Det så umiddelbart ud til at tage nogle flotte, skarpe billeder, da vi prøvede det af, men før vi får billederne op på en større skærm, bliver det svært at sige noget egentligt om dem.


 


 
Samsung Hub. Foto: recordere.dk 


Stemmestyring, der virker


Vi prøvede også den nye skridttæller, der er indbygget i S4, der i det hele taget ser ud til at være meget helse-orienteret. Men da vi ikke kunne fange et GPS-signal inde i Radio City Music Hall, virkede denne funktion sjovt nok ikke. Derfor kunne Samsungs nye, intuitive navigations-tilstand (med større fonte og stemmestyring) heller ikke finde vinbaren Vino Vino i TriBeCa-området, som overtegnede skribent holder meget af.


Men den havde til gengæld ingen problemer med at forstå det, da Jeres udsendte bjæffede “Vino Vino” ind via stemmestyringen, den fandt ud af, hvad vi mente med det samme. Da der var en masse larm i testområdet, lover det godt for S4’erens stemmestyrings-funktioner…på de understøttede sprog, der dog endnu ikke inkluderer dansk. Men gebrokkent engelsk kan den godt hitte ud af.


 


Lidt bekymring omkring GPU’en


Det er dog stadig lidt bekymrende, at med en octa-core (8!)-kernet GPU, så var det stadig ikke en helt glat fornøjelse at scrolle hurtigt ned gennem websider som f.eks. Recordere.dk. Men igen, en test må vise, om det er en tendens eller bare et enkeltstående eksempel.


Der skal imidlertid ikke herske nogen tvivl om, at Samsung ikke har skuffet. Der er masser af nye innovationer og lækre specs i den nye Galaxy S4 (se fulde specifikationer HER), og det kommer alt sammen i en pakke, der er lækrere, mindre, tyndere og som alligevel har en større skærm.


Der er gode chancer for, at Samsung som det mindste kommer til at beholde sin andenplads i smartphone-kapløbet i år med dette slagskib. Og at dømme efter stemningen blandt journalisterne i New York, kan de måske endda komme til at bide Apple i haserne.


 


Læs også: Specifikationer mv. på Galaxy S4

Annonce