Forside Nyheder

YouSee vil skabe et stort dansk WiFi-net
Det landsdækkende WiFi-net oprettes via YouSee-kunderne. Illustration: YouSee 


YouSee er klar med planerne for, at skabe et større WiFi-net i Danmark, via YouSee-kunderne.


YouSee har planer om at skabe et kæmpe WiFi-net, der med tiden skal dække Danmark bredt. Det løftede de sløret for på konferencen YouSee Live lørdag.


YouSee Community WiFi kalder de nettet, som skal skabes med hjælp fra YouSee-kunder med bredbåndsforbindelser.


Ude i de enkelte husstande opsættes kabel-modems med flere trådløse netværk (VLAN), et privat og et offentligt WiFi net. Herefter lægger YouSee selv 10 Mbit/s oveni bredbåndsforbindelsen, som tildeles den offentlige del.


Ens private hastighed vil være den samme, den man betaler for, men husstanden vil også være base for et lille hjørne af det offentlige net.


Det vil være frivilligt om man ønsker at deltage i YouSee Community WiFi,  men jo flere YouSee-kunder der er med, jo bedre dækning får det offentlige net.


 


 

Illustration: YouSee 


 


Samme net landet over


Landet over vil det være samme offentlige net.


Det betyder at når først ens smartphone, tablet eller bærbare computer er registreret, så vil den automatisk koble sig på YouSee Community WiFi, når man er i nærheden af det net.


Rækkevidden er 25-75m fra et givent modem, og hastigheden er 4-5 Mbit/s. Der kan maksimalt være 5 på den offentlige del af et kabel-modem ad gangen.


Der vil være mulighed for at en boligforening selv kan opsætte ekstra udstyr, for at forbedre dækningen i området. Det kunne være ved fællesområder el.lign.


YouSee arbejder også på samarbejdsaftaler med internationale partnere, så det bliver muligt at benytte YouSee Community WiFi i udlandet.


 


 

Eksempel fra Holland (Groningen) på hvordan Community WiFi kan dække. Her et byområde med 18.000 aktive modemmer. Illustration: YouSee.


 


Tidsplan for projektet


Fase 1 er et pilotforsøg i Varde. Her åbnes fra juni 2013.


Fase 2 er udvidelse til flere foreninger, fra omkring september 2013.


Fase 3 er udrulning til alle YouSee bredbåndskunder, hvilket ventes at ske i begyndelsen af det nye år.


Det vil også være en gang i løbet af næste år, at det bliver muligt at benytte YouSee Community WiFi i udlandet

Annonce