Forside Nyheder

Apple kommer med App Store til Android (Aprilsnar)
En del af Apple bliver nu tilgængelig i Android. Illustration: recordere.dk 


 


Apple App Store til Android


Det skulle nok ikke have været ude endnu, men en kvik person har i en tidlig alpha version af Xcode 6, fundet en indstilling og en emulator, der gør det muligt at release iOS apps til Android.


Apple ønsker åbenbart at komme ind på verdens mest udbredte SmartPhone platform, og en udvikler tæt på Apple har i en tidlig alpha version af Xcode 6 fundet både indstilling  til udgivelse til en særlig Apple App Store til Android og en emulator, der kan vise hvordan app’en virker på Android.


 


Beskyttet sandbox


Ifølge kilden, der af naturlige årsager ikke ønsker sit navn nævnt, har Apple i hemmelighed udviklet en “sandbox’ed” App, der kører i en virtuel iOS kerne, når brugerne starter programmet.


Om Google Play godkender Apples indtog på deres domæne melder historien ikke noget om, men der skal nok være en Android bruger eller to, der mener at Apple intet har at gøre på “deres platform”.


“Apple er nødt til at reagere på de mange cross platform løsninger der efterhånden findes til udvikling til både Android og iOS, og hvis Apple vil have en bid af det lukrative Android marked også, så er det nu de skal udvide deres salgsstrategi. For det er svært at vokse i samme tempo på egen platform” udtaler April Erste fra analytikerfirmaet One Financial Group.


Om det skal ses som et modtræk til Googles aggressive indtog på iOS efter Apple “smed dem ud” af Maps, fortæller historien ikke noget om, men hvis Android brugere også kan købe apps fra Apple Store, og afvikle dem på deres Android Smartphones, kan det være en alvorlig konkurrent til Google Play.


 


 

Det kræver ARMv7 at køre iOS apps på Android. Illustration ARM / SOC 


 


ArmV7 CPU arkitektur påkrævet


Foreløbig virker det kun på ARMv7 (Exynos 4 & 5) arkitekturen (se komplet liste hos: XDA developers), og på den måde giver Apple lige en “venlig hilsen” til Samsung Galaxy familien, hvor alt ældre end Galaxy S3 udelukkes.


Det kræver nemlig 4 kerner at afvikle emulatoren.


Apple forventer at frigive beta 1 af iOS7 og dermed også beta 1 af Xcode 6 inden sommerferien.


Hvad siger du. Skal du have iOS apps på din Android?


 


Aprilsnar


“Nyheden” her var recordere.dk’s aprilsnar 2013

Annonce