Forside Nyheder

Apples overskud falder for første gang i ti år


Der var en del skuffende, men også et par spændende nyheder at hente, da Apple tirsdag fremlagde deres kvartalsregnskab for andet kvartal.


Apples første kvartal i regnskabsåret er sidste kvartal af kalenderåret, så derfor er de første tre måneder af 2013 Apples andet kvartal. Og her kunne Apple for første gang i næsten 10 år ifølge nyhedsbureauet AFP registrere en nedgang i indtjeningen.


Salget af iPods, og siden iPhones og iPads har ellers sikret Apple en solid profit-stigning i hvert eneste kvartal i næsten et årti. Men hvor Apple tjente 11,6 mia. dollar i andet kvartal 2012, tjente de kun 9,5 mia. dollar i samme periode i år. Og det til trods for, at salget af iPads er steget hele 65%. men ifølge The Verge tjener Apple ikke så meget på iPads, som de har gjort.


Også et par gode nyheder


Dertil kommer, at iPhone-salget er ?stagneret?. Når ordet er i anførselstegn, er det fordi iPhone-salget faktisk er steget 7%, men en hel del medier tolker denne vækst som værende for lille til at gøre en forskel. Der er tale om almindelige udsving, der ikke viser nogen tendens hen imod vækst.


Det var dog ikke lutter dårlige nyheder, der slap ud ved regnskabsfremlæggelsen. Det vil sikkert glæde mange, at Tim Cook kategorisk afviste at gøre iPhonens skærm større, før dette kunne lade sig gøre uden at gå på kompromis med skærmens kvalitet.


Og så kom Tim Cook også lige til at nævne, at Apple lancerer ?en spændende ny produkt-kategori? senere på året. Det bliver spændende at se, om det er et ur eller et TV, han mener.

Annonce