Forside Nyheder

Archos laver smartphones til det lille budget


Archos? nye smartphone-serie imponerer ikke på specifikationerne. Men så er de til gengæld billige.


De var blandt de første til at lancere tablets til underholdning og brugte touchskærme, før det for alvor blev moderne. Men alligevel har Archos ikke kastet sig ud i smartphone-markedet før nu.


Det gør de så til gengæld med en strategi, hvor de ikke forsøger at konkurrere med de tunge drenge. I stedet er de på vej med en trio af ultrabillige Android-smartphones, hvor man ikke får mere, end man betaler for. 35 Carbon er den lille model, der flankeres af to store modeller, 50 Platinum og 53 Platinum. Fælles for dem alle er, at de ikke har 4G, men nøjes 3G/HSPA. Til gengæld er de alle tre dual-SIM-telefoner, der dog kun kan køre 3G på en af SIM-kortene. De har ikke mere end 4GB lagerplads, men der er et microSD-slot ombord, så man kan bare udvide ad den vej.


Den lille 35 Carbon-model har blot en 3,5-tommer skærm i HVGA, en 1GHz Snapdragon-processor og kameraer med VGA-opløsning. Den kan kun køre Ice Cream Sandwich, men til gengæld koster den kun omkring 750 kroner ? uden SIM-lås eller abonnement.


De to store modeller adskiller sig fra hinanden (som navnene antyder) ved at besidde skærme på henholdsvis 5 og 5.3 tommer i qHD. Her får du Jelly Bean, 1,2 GHz Snapdragon S4-processor, bagkamera på 8 MP og frontkamera på 2 MP. Det lyder lidt som en 2012-model, men til gengæld kan de fås ulåste til omkring 1400 og 1700 kroner, når de lander i Europa senere på foråret.

Annonce