Forside Indhold og distribution Film

Flot 3D i De Eventyrlige Vogtere


 


I weekenden fordrev jeg og min ældste datter et par timer med at se De Eventyrlige Vogtere på Blu-Ray. Animationsfilmen fik ros for sin 3D da den gik i biografen, hvorfor jeg var spændt på, om 3D´en kunne opleves ligeså positivt på stuealteret. 


Da lillepigen hurtigt får nok af de aktive 3D briller vi benytter i hjemmet, så vi den dog  først i 2D. Filmen i sig selv er underholdende og fortæller historien om Jack Frost, Julemanden, Påskeharen, Sandman og Tandfeen, som er oppe mod Mørkemanden, hvis mål er at onde drømme hos alle børn.


Selvom karaktererne, ud over Julemanden, måske ikke er dem vi dyrker allermest herhjemme, så fungerer de godt sammen. Fortællingen er sjov og god og vigtigst af alt, så er den spændende for børn. Den giver et lidt anderledes syn på karaktererne, hvor især Julemanden viser sig som lidt af en sjover :-). Filmen holder sig fra de allerstørste klicheer, selvom man naturligvis aldrig rigtig er i tvivl om det hele ender som det skal. Filmen har enkelte passager, hvor mørkemanden viser sit sande jeg, som kan være uhyggelige for de mindste.


Da lillepigen var lagt, blev det tid til et kig på 3D udgaven. Jeg er glad for 3D, når det vel at mærke bidrager til filmens oplevelse, hvilket desværre ikke altid er tilfældet synes jeg. I De eventyrlige Vogtere er 3D´en heldigvis rigtig god og jeg synes helt klart at filmen bliver endnu bedre. Effekter fra filmen “popper ud” af skærmen og dybden er tydelig. Farver og scenerne er helt utroligt flotte i filmen generelt og selvom 3D´en gør det hele en smule mørkere, er der stadig smæk på farvepaletten.


Ekstramaterialet byder på kommentarspor, nogle featurettes samt et par spil. Jeg har ikke set noget af ekstramaterialet endnu og kan derfor ikke kommentere på om det er noget værd.


Kort fortalt er De Eventyrlige Vogtere en fin film. Jeg tror mange børn, fra 7 år, vil blive optaget af den. Historien er ikke indviklet, men den er spændende nok til at også os voksne har lyst at se med. Farverne og animationerne er virkelig flotte og der bydes på en af de bedste 3D oplevelser jeg længe har haft i stuen derhjemme. Er du og ungerne til 3D kan jeg derfor varmt anbefale filmen.


 


Du kan se en trailer fra filmen herunder. 


 

Annonce