Forside Nyheder

Google var lynhurtigt ude med hjælp til Boston-pårørende


Google var lynhurtigt ude med hjælp til ofrene for bombeangrebene i Boston.


Mange af Googles medarbejdere i hovedkontoret i Silicon Valley var midt i deres arbejdsdag, da angrebene fandt sted, på grund af den tre timer lange tidsforskel mellem Californien og Massachusetts, hvor Boston ligger.


Google satte på kun et par timer et site op, der hed Google Person Finder, der kun havde – og fortsat har- ét formål: At hjælpe pårørende med at finde ud af, om deres familiemedlemmer var OK i Boston.


Ved hjælp af de mange måder, vi kan lade Google spore os på, er det muligt for Google at sætte folk i forbindelse med hinanden. For efterlyste personer i det centrale Boston kræver det dog, at mobilnettet virker, hvilket det ikke gjorde i lange perioder efter bombningerne.


Via Twitter og lokale medier blev alle i Boston derfor opfordret til at åbne for deres trådløse netværk, så folk kunne komme i kontakt med hinanden.


Det basale i sitet er dog primært at koordinere mellem folk der har informationer om visse personer, og folk, der søger efter de samme personer.


Da det blev midnat i Boston, var der registreret over 4900 forsøg på at finde personer via Google Person Finder.

Annonce