Forside Nyheder

Microsoft og Nokia klager til EU over Android


Netop, som Google troede, de var ved at have styr på alle retsslagsmålene med EU’s konkurrencemyndigheder, kan de befinde sig i en ny sag, før de har set sig om.


En gruppe tech-firmaer, heriblandt Microsoft og Nokia, der selv har været i EU’s kløer, har klaget til EU over Android. Gruppen kalder sig for Fairsearch Europe, og indeholder også andre tech-giganter som f.eks. Oracle.


Fairsearch mener, at Android er sat op på en sådan måde, at Googles apps får mere prominente placeringer på skærmen og en bedre implementering, når Android leveres som OEM med en telefon fra f.eks. Samsung eller LG. Ifølge klagen skulle dette finde sted på 70% af alle smartphones, der bliver solgt i dag.


I følge New York Times har EU allerede sat gang I en undersøgelse af Android sideløbende med de andre undersøgelser af Google. EU’s konkurrencemyndigheder overvejer lige nu, om der skal sættes yderligere ind i sagen på baggrund af den nye klage.

Annonce