Forside Nyheder

Panasonic vil revolutionere det digitale billede


En ny farve-behandlingsproces og sensor fra Panasonic kan være vejen til endnu bedre billeder og video.


Det er journalisters job at videreformidle nyheder og baggrundsstof. Som oftest skriver man om noget, man rent faktisk ved noget om, måske for at kunne formidle noget, der er umiddelbart usexet eller svært at forstå, på en letforståelig og mere sexet måde. Og så er der de gange, hvor man bare må lege budbringer, hvor man må træde tilbage og bare pege folk i retning af noget interessant, som man mener er relevant, men ikke tør gøre sig klog på.


Dette er en af den slags historier.


Det handler om at Panasonic nu forsøger sig med at erstatte de traditionelle Bayer-filtre i digitale kameraer og dermed gøre op med den normale måde, man processerer rød, grøn og blå på. I stedet for Bayer-filteret eksperimenterer Panasonic med en såkaldt Micro Color Splitter Sensor, der splitter de opfangede farver op i Cyan, Hvid+Rød, Hvid+Blå og Gul.


Angiveligt skulle denne proces gøre det langt nemmere at opfange lys i tre dimensioner, og dermed gøre de 3D-billeder og videoer, vi kommer til at se i fremtiden, langt flottere.


Panasonic siger til DigInfo TV, at de har tænkt sig at lave specialudgaver af den nye sensor, der kan passe til alt fra smartphone-kameraer til sikkerhedssystemer. Men der er stadig et stykke vej til at sensoren kan sættes i produktion.


Nysgerrig? Se videoen og læs mere HER. Og lad os så få nogle af de kyndige Recordere-læsere på banen i kommentarsporet: Tror I på, at Panasonic har opfundet fremtidens sensor?


 

Annonce