Forside Nyheder

Samsung snupper Apples indtjening


Ovenstående overskrift er måske en lille smule overdrevet og sensationslysten, men man kommer ikke uden om, at det i årets første tre måneder er gået ned for Apple og op for Samsung rent økonomisk.


Hvor Apples indtjening er faldet i forhold til samme periode sidste år, lider ærkerivalen Samsung på ingen måde af de samme problemer. Tværtimod er Samsungs indtjening på salget af smartphones, tv?er, computere og tablets steget 41% i forhold til samme kvartal sidste år.


Selve salget per enhed er steget 16 procent ifølge websitet The Register, men det er lykkedes Samsung gennem nedbringelse af produktionsomkostninger og regulering af slutbrugerpriserne at få profitten op.


Og netop fordi, det er er slutbrugerpriserne, der spiller ind, advarer Samsung allerede nu om, at næste kvartal ikke bliver helt så stor en succes. De forventer et stort rykind af billigere Android-grej, som de skal konkurrere med.


I alt omsatte Samsung Electronics-divisionen for ca. 270 mia. kroner i årets første tre måneder

Annonce