Forside Nyheder

Smartphones: Så stor er Samsungs føring
Samsungs aktuelle position i verdens smartphone-ræs. Kilde: Statista


 


Apple sakker bagud, mens Samsung øger forspringet i verdens smartphone kapløb. Tjek den seneste statistik omsat til grafik.


Her i 1. kvartal af 2013 voksede det globale smartphone-marked med 42%, med et samlet antal afsendelser (shipments) på 216.200.000 smartphones.


Det er samtidig første gang i historien, at antallet af solgte smartphones overstiger de “gammeldags” mobiltelefoner på verdensplan.


Fremgangen fordeler sig dog ikke ligeligt, og især én fabrikant har i den grad formået at høste nye smartphone-kunder: Samsung.


Den koreanske elektronik-gigant leverede ikke færre end 70 millioner smartphones i første kvartal af 2013, og det er en 60% stigning i forhold til samme kvartal sidste år.


Den tidligere markedsleder, Apple, stod for 37.400.000 iPhones i samme periode. Apple solgte flere iPhones i forhold til samme kvartal sidste år, men leverer relativt svageste relative vækst, målt over top-5 leverandørerne.


LG er tilbage i top-5, hvilket især tilskrives Google-telefonen Nexus 4. Kinesiske Huawei og ZTE afsendte hhv. 9,9 og 9,1 mio enheder.

Annonce