Forside Nyheder

Sonys nye medieserver ankommer med 4K-indhold


Sony annoncerede allerede under CES-messen i januar deres planer om at lancere en nye medieafspiller, der kan fungere som server for afspilning af 4K-film. Den hedder FMP-X1 og er netop blevet vist frem til verden under NAB-messen i Las Vegas.


For en pris svarende til omkring 4.500 kroner kan folk med 4K-fjernsyn erhverve sig afspilleren, der fra starten er født med 10 film i 4K ombord. Det er blandt andet klassikere som Taxi Driver og Broen over Floden Kwai, samt nyere, digitalt indspillede film som The Amazing Spider-Man, Battle: Los Angeles, Salt, Bad Teacher og 2012-versionen af Total Recall.


Med FMP-X1 følger også adgangen til en særlig abonnementstjeneste for 4K-film, som Sony lancerer i efteråret, hvor en lang række film vil blive tilgængelige i 4K efterhånden. Indtil videre er denne tjeneste kun tilgængelig i USA.


Dertil kommer, at Sony vil lancere en række film i 1080p på Blu-ray, der dog skulle være mastereret fra 4K-materiale.


FMP-X1 er sat til at blive sendt på markedet til sommer.

Annonce