Forside Nyheder

YouSee slukker 31 digitale kanaler tirsdag


 


Så er tiden kommet til det første MPEG-2 sluk hos YouSee. Tirsdag forsvinder 31 digitale kanaler fra din skærm.


Så er det i morgen, tirsdag 9. april, at YouSee lukker for 31 tv-kanaler, der distribueres i det gamle digitale format kaldet MPEG2. De pågældende kanaler vil fremover kun blive sendt digitalt i HD, dvs. i MPEG4-format.


Lukningen begynder i morgen tidligt omkring kl. 9 og forventes at være overstået kl. 12. Processen er tilrettelagt, så det primært er de mindst sete kanaler, der slukkes først, mens MPEG2-udgaven af de mest populære, dvs. DR1 og TV 2, slukkes sidst.


Men selvom det har været annonceret i et stykke tid, så forventer YouSee at det kommer bagpå flere.


?Erfaringsmæssigt ved vi, at denne type omlægning nok alligevel kommer bag på enkelte. Det er vi forbedret på, og vores kundecenter er klar til at hjælpe folk telefonisk,? siger Lars Techen Nielsen.


YouSee vurderer, at lukningen i praksis vil berøre færre end 50.000 husstande, der i dag ser tv på ældre digitale fladskærme eller har en ældre digital boks. De pågældende kan vælge enten at købe ny fladskærm eller en digital boks med indbygget MPEG4-modtager, som typisk koster 400-600 kr. i detailhandlen.


Hvis man oplever kanaler, der forsvinder, selv om man faktisk har et tv med MPEG4-modtager, kan årsagen være, at apparatet ikke er korrekt indstillet. Man skal i givet fald genindlæse sine kanaler ved at anvende netværks-ID 100.


Enkelte af de 31 berørte kanaler kan stadig også fanges på analog kabel-tv.


 


Kilde: YouSee

Annonce