Forside Nyheder

Apples europæiske mareridt begynder


 


Som om det ikke var nok at EU er på nakken af dem, så skal Apple også slås med de enkelte medlemsstater.


For eksempel har Tyskland nu, helt eksternt fra de undersøgelser, der foregår i EU omkring Apple, taget affære på juridisk plan. I det specifikke tilfælde handler det om Apples behandling af brugerdata.


Ifølge Bloomberg har en tysk domstol netop kendt 15 punkter i Apples brugerlicens-aftale i strid med god forbrugerskik. Domstolen i Berlin dømte på vegne af forbrugerorganisationen Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV), og i domsudtalelsen hed det, at Apple ikke bare kan bede om ?global tilladelse? til at anvende brugerdata som de vil.


Apple havde dog allerede underskrevet en erklæring om at 7 ud af de 15 punkter ikke ville blive taget i anvendelse, men VZBV pressede på for at få de sidste 8 punkter erklæret ulovlige. Og det er altså sket nu.


Apples tyske afdeling har endnu ikke udtalt sig i sagen.

Annonce