Forside Nyheder

DR spænder ben for DR NU app på Samsung TV.


Video, der viser DR NU app på Samsung Smart TV 2013 model.DR spænder ben for DR NU app på Samsung TV.


Er du Samsung Smart TV ejer, og har du søgt lidt på diverse fora, har du sikkert stiftet bekendskab med DR NU app’en fra Rune Dahl Jørgensen.


En App, der gør det muligt at se DR NU’s indhold på nyere Samsung Smart TV. Nu viser det sig så, at App’en angiveligt bryder ophavsretloven, også selvom du betaler medielicens, og kan se DR NU via din webbrowser.


Danske Rune Dahl Jørgensen, der er kendt i bl.a. PLEX kredse, har lavet denne DR NU app. En app, der iøvrigt er baseret på DR’s eget API, som DR selv har lagt ud. Dette fortæller Rune Dahl Jørgensen til it-fagforeningen Prosa på deres hjemmeside.


Men DR er ikke med på idéen, da Rune Dahl Jørgensen kontaktede DR, for at få lov til at få hans app på Samsungs App store. DR svarer simpelthen nej, og siger at det krænker DR’s rettigheder. Dette selvom enhver kan se præcist samme indhold fra en vilkårlig webbrowser tilkoblet TV’et.


“Hvis vi skulle give den tilladelse, ville det åbne en ny diskussion om rettigheder. I dag er der en række retransmittører, der videresender DR’s signaler. Det er for eksempel kabel-tv-selskaber og antenneforeninger. De har clearet rettigheder via Copydan. Så vi mener, at producenterne af smart-tv på samme måde skal afklare rettighedsspørgsmålet” fortæller Carsten Cornelliussen fra DR til Prosa.DR vil hellere HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV)


DR fortæller at Samsung TV i Danmark ikke fra fabrikantens side understøtter HbbTV, men sætter man sit Samsung TV til at bruge Tyskland som land, så virker HbbTV fint. DR ser derfor hellere at Samsung får slået HbbTV til på deres danske TV modeller.


“DR har fået henvendelser fra alle de store elektronikproducenter, fordi de gerne vil have adgang til vores indhold via apps. Vi har sagt til dem, at det er vi ikke parate til på nuværende tidspunkt,” siger Carsten Corneliussen.


Det er iøvrigt ikke første gang at DR stikker en kæp i hjulet for opfindsomme App udviklere. Sidst var det en iOS app, der fik et høfligt brev fra DR’s juridiske afdeling.

Annonce