Forside Nyheder

EU skal være ét mobil-marked i 2015


 


En af de største forkæmpere for nedbringelse af roaming-afgifter på tværs af EU, EU-kommisæren Nellie Kroes, har sat sig et nyt mål.


Hvis det står til Kroes, bliver EU ét samlet telefonmarked inden 2015 er udløbet. Kommisæren har udtalt, at hun ?nægter at trække sig tilbage, før EU er ét samlet mobilmarked?, skriver EUObserver.


Det ville i praksis betyde, at roaming-afgifter på tværs af alle EU-lande ville være en saga blot. Det ville formodentlig også betyde en harmonisering af 4G-tjenesterne og ?båndene, sådan at man ville kunne rejse frit mellem landene og stadig have den samme gode, dataforbindelse (hvor der er dækning, naturligvis)


Hvad det betyder for prissætningen, er dog stadig en åben diskussion. Konkurrencen på tværs af landene kan betyde lavere priser for forbrugerne, men det kan også betyde, at store konglomerater som Vodafone, T-Mobile, Telenor og TeliaSonera kan diktere markedet.


Hvad tror du? Vil det være en fordel med et samlet mobilmarked i EU? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce