Forside Nyheder

Google satser på VP9

 


 


Det var allerede kommet frem et par dage før Google I/O startede, at Google ville satse på deres eget video-codec, VP9, især på verdens største videosite, YouTube.


Men på Google I/O kunne konferencedeltagerne få et indblik I, hvad det egentlig kommer til at betyde. Under keynoten onsdag, samt ude på konferencegulvet, kunne deltagerne se demonstrationer af VP9 sat op mod H.264, og der var ikke meget forskel at spore.


Bortset fra i mængden af data, der røg igennem systemet. Den demonstration, der blev foretaget ved keynoten, viste en nedgang på hele 63% I filstørrelsen I forhold til H.264, med kun små forskelle at se med det blotte øje.


Hvis man kigger på billedet overnfor, som Recorderes udsendte tog ved Keynoten, kan man f.eks. se, at VP9-billedet viser lidt flere striber og lidt færre detaljer, men ikke noget, der kan svare til 63% forskel. Man kan sagtens forestille sig at en 40% mindre fil vil være svær at skelne fra en H.264-fil I den sammenhæng – især, når man tænker på, hvor stor en skærm, billedet blev sat op på.


Google bekræftede I øvrigt, at YouTube ville begynde at benytte sig af VP9 allerede I år. Standarden skulle være færdigudviklet om en måneds tid, og er I øvrigt åben og licens-fri, I overensstemmelse med Google-ånden.

Annonce