Forside Nyheder

Hvordan lugter din smartphone?


En ny teknologi giver mulighed for at sende lugte gennem mobilnettet.


Nej, der er ikke tale om at du kan holde telefonen hen til en flok roser og så kan modtageren lugte dem, selv om dette kunne være smart.


I stedet kan et lille modul med navnet Scentee klikkes i bunden af din smartphone og så kan du modtage ?lugt-beskeder? fra venner og bekendte. ?Beskederne? sendes fra en app, hvor du kan vælge mellem forskellige lugte, du gerne vil begunstige modtageren med.


Scentee er (naturligvis) et japansk produkt, lavet af firmaet ChatPerf. Sidstnævnte navn mere end antyder, at der er tale om et parfume-firma, der vil inkorporere lugte i forskellige kommunikationsveje.


Det lille modul består af en parfume-refill, hvorfra telefonens software kan blande lugte forskellige lugtkilder og sende dem ud i luften. Man behøver selvfølgelig ikke modtage lugtene som beskeder, man kan også bare bruge modulet i stedet for en frisklufts-spray, hvis man nu befinder sig et sted med en mindre hensigtsmæssig duft i luften.


Foreløbig er der tale om en prototype, som du kan se en demo af HER.

Annonce