Forside Nyheder

Mere HD på Boxer fra oktober
Robert kan se frem til mere HD på stuealteret 


Boxer udbygger deres sendenet og er klar til flere HD-kanaler fra oktober.


I august sidste år gav Radio- og TV-nævnet Boxer lov til at slippe for at etablere Mobil-TV via DVB-H. Den standard for mobil-tv slog aldrig rigtig igennem, og producenterne stoppede med at producere mobil-telefoner der kunne modtage det.


At mobil-tv blev droppet har givet Boxer mulighed for at udvide sendenettet, og tage den fjerde frekvens i brug til normal TV. Boxer sender iforvejen på MUX3-MUX5, og her til efteråret er de klar med udbygningen så MUX6 også kan sende TV.


Boxer etablerer flere HD-kanaler i MUX 6, der kommer til at blive udsendt efter DVB-T2 standarden, ligesom det sker i MUX5 nu. Indtil videre har det dog været usikkert hvornår de blev klar, men i den seneste kvartalsrapport fra Boxer-ejer Teracom står:


“Utbyggnaden av sändarnätet (Mux 6) i Danmark pågår planenligt, med driftstart i oktober. Genom denna investering kan vi markant öka HDtv utbudet i Danmark”.


Så det bliver sidst på året, fra oktober, at de ca. 350.000 kunder hos Boxer har udsigt til mere HDTV.

Annonce