Forside Indhold og distribution Film

Netflix er større end YouBio, HBO og Viaplay tilsammen
Foto: Enheder er vigtigere end indhold, og ingen slår Netflix på enheder. 


Netflix er større end YouBio, HBO og Viaplay tilsammen


Som vi skrev forleden har den danske del af Netflix fået mere end 400.000 danske kunder, og det er mere end de andre konkurrenter tilsammen.


På konferencen Copenhagen Future TV, vurderer analytiker Claus Bülow Christensen, at tilgængelighed for de danske kunder er vigtigere end indhold.


“Det katalog, Netflix har lagt ud på det danske marked, er ikke så interessant, men tilgængelighed og smidighed i brugerfladen betyder mere på det her område. Der skal ikke meget til, før folk siger: Det her gider jeg ikke. YouBios brugere rapporterer om oplevelser med, at det hakker og er bøvlet og ulogisk. De har givet taget fejl af, hvor mange ressourcer de skal bruge, hvis de virkelig skal have fat i markedet,” fortæller Claus Bülow Christensen til mediesitet mediawatch.dk.


YouGov har lavet en undersøgelse der viser at, hvad angår de abonnementsafregnede streaming-tjenester for film og tv, så har 17% af de danske husstande Netflix, hvor kun 3% har YouBio, 6% Viaplay og HBO Nordic kun 2%. Undersøgelsen er baseret på 2.100 interviews af danskere i alderen 15-74 år.


TV-direktør I YouSee og TDC Ulf Lund indrømmer, at det er en formidabel konkurrent der er kommet til Danmark.

Annonce