Forside Nyheder

Windows 8 klargøres til små tablets

 


Windows 8 har nået et salg på 100 mio. Microsoft bekræfter en opdatering senere på året, der også tilpasses små tablets.


Windows 8 har nu nået et salg på 100 mio. licenser, for de første 6 måneder siden lanceringen. Dette er nogenlunde på niveau med udbredelsen af Windows 7, da det system kom frem. Det skriver Reuters.


Men hvor Windows 7 salget for alvor tog fart efter de første 6 måneder, så er tror de færreste at det samme vil ske med Windows 8. Windows 7 salget var fremmet af at brugerne generelt ikke kunne lide forgængeren Vista, mens mange endnu foretrækker Windows 7 fremfor Windows 8 pga. brugerfladen.


Microsoft er dog med på at Windows 8 skal gøres “mere lækker”.


“Er det perfekt? Nej. Er der ting vi skal ændre? Helt sikkert. Vi er meget realistiske om hvad der skal ændres, og ændre det så eftertænksomt og hurtigt som vi kan”, fortalte Tami Reller, der er chef for Windows forretning og marketing hos Microsoft.


Der arbejdes på en opdatering, som lige nu går under kodenavnet Windows Blue. Den nye version af Windows 8 udkommer sidst på året, og vil indeholde en række forbedringer.


Noget der også arbejdes på er tilpasningen til små tablets på 7-8″, så tablets baseret på Windows 8 også kan tage kampen op med Apples iPad mini, Samsung Galaxy Tab, Google Nexus 7 og Amazon Kindle Fire m.fl.


Microsoft ville dog hverken be- eller afkræfte om de selv arbejder på en ny mindre Surface tablet, noget der tidligere har været rygter fremme om.

Annonce