Forside Nyheder

2. generation af Sony 4K TV er klarGalleri: Sony X9005, Ultra HD (4K) TV


 


Så kom Sonys 2. generation af Ultra HD (4K) TV i handlen herhjemme, og priserne er mere attraktive end på 1. generation.


Sonys 2013-modeller BRAVIA-tv lanceres med hvad Sony selv kalder “den hidtil bedste lyd- og billedkvalitet, og et design du ikke kan fjerne øjnene fra”.


Nu har vi så fået set de nye X9005-modeller, som 2. generation af Sonys højopløselige Ultra HD (4K) TV hedder, og er tilbøjelig til at give dem ret.


Om man kan lide designet med de synlige højttalere, der bringer minder tilbage til de tidlige fladskærms-tv, er selvfølgelig en smagssag.


Men de giver en god lyd, og højttalerne her benytter en teknologi der kaldes “Magnetic Fluid“, hvor en magnetisk væske hjælper de mere flade højttalere til at opføre sig som nogle enheder der er meget større.


 


 
Galleri: Sony X9005 Ultra HD (4K) TV. Foto: recordere.dk


 


 


Trilumios display


Trilumios Display er Sonys nye buzz-word for 2013. Det er en skærmteknologi, der udvider paletten af farver, inklusiv de røde og smaragdgrønne farver, som normalt er svære at gengive korrekt på tv.


Hvide LED i en bagbelysning er ikke helt hvide, med har en overvægt af blå farve. Eller sagt på en anden måde, der er for lidt rød og grøn i lyset. Det har betydning for den farvepallette som displayet foran kan gengive, her kommer der også til at mangle nogle nuancer i rød og grøn.


Sony benytter nano-teknologi, til små linser inde i displayet, der kompenserer for uballancen, og resultatet er at Trilumios Display har et større farverum. Dvs. kan gengive flere farver, end et almindeligt LED TV uden brug af kompenserende teknologi.


Det vil bl.a. kunne opleves som en naturtro blå himmel og jævne neutralt farvede ansigter.


 


 

Triluminos display giver en større farvepalette end normale LED TV. Foto: recordere.dk 


 


Forbind med smartphone eller tablet


Ved at forbinde dit tv med din smartphone eller tablet, kan du via den nye, intuitive app, TV SideView (til iOS eller Android), se tv-programoversigten, optage programmer og udforske andet indhold.


Ved at berøre tv’ets One Touch-fjernbetjening med en NFC-kompatibel Xperia-smartphone kan du tilslutte den trådløst og vise telefonens indhold på TV’et.


 


 

TV og smartphone kan forbindes. Foto: recordere.dk 


 


4K indhold?


Savnet af 4K indhold er fortsat den største udfordring, i forhold til at investere i et Ultra HD TV i dag. Altså med mindre man ser mange familiebilleder, surfer meget på den store skærm, eller andet hvor den højere opløsning kan udnyttes.


Men 4K film mangler stadig herhjemme, og Blu-ray formatet er endnu ikke klar til 4K.


Dog kommer der her til efteråret flere Blu-ray film der er “Mastered i 4K”, der kan betragtes som en slags mellemvare der er bedre end normale Blu-ray-film og derfor præsenteres bedre på disse 4K TV fra Sony.


Det hele handler om det matriale som opskallerings-motoren har at arbejde med. Jo flere detaljer der er i original-matrialet, jo mindre skal der gættes og beregnes, og jo bedre og mere detaljeret bliver slutresultatet.


Så selvom Blu-ray endnu kun er full HD, så kan man opleve et løft i kvaliteten ved at vælge en “Mastered i 4K” film til det nye 4K TV, fremfor en “normal” blu-ray udgivelse.


Sony venter også at den nye PlayStation 4 vil øge mulighederne for ægte 4K-indhold, men det var ikke noget de kunne fortælle mere om på nuværende tidspunkt.


 


 

Mastered i 4K. Foto: recordere.dk 


 


Pris og tilgængelighed  • Sony BRAVIA X9 55″ koster kr. 40.000,-
  • Sony BRAVIA X9 65″ koster kr. 60.000,-

Er i butikkerne nu.

Annonce