Forside Nyheder

Apple og Microsoft offentliggør overvågningstal


Apple og Microsoft får ligesom Facebook dagligt henvendelser fra myndighederne om deres brugere.


Det er blevet offentligt henover de seneste dage, hvor de to firmaer er fulgt i hælene på Facebook og har fortalt verden, hvor tit de bliver spurgt om at udlevere brugerdata.


Apple har henover de sidste seks måneder modtaget over 4.000 henvendelser fra myndighederne, dækkende både lokale politihenvendelser og efterretnings-henvendelser på højeste niveau. Henvendelserne handler om cirka 9.000 brugerkonti eller Apple-enheder.


Facebook meddelte allerede før weekenden, at de i samme periode har modtaget mellem 9.000 og 10.000 henvendelser, dækkende mellem 18.000 og 19.000 brugerkonti.


Microsofts har lidt færre henvendelser end Facebook, men tager til gengæld rekorden i relaterede brugerkonti. De har modtaget mellem 6.000 og 7.000 henvendelser, men de henvendelser drejer sig om over 31.000 brugerkonti.


Det er primært amerikanske myndigheder, der efterspørger information om firmaernes brugere, og tallene er kommet frem i forbindelse med NSA-skandalen, der p.t. ruller i USA. Sidstnævnte er interessant for danskere, fordi monitoreringen af nettrafik angiveligt kun sker på trafik mellem amerikanske og udenlandske servere.


Google og Twitter forventes at afsløre deres tal i løbet af denne uge.

Annonce