Forside Nyheder

Apples iRadio mangler kun Sony Music


Apple har travlt med at få lukket aftaler med musikbranchen i denne tid. Det er nok fordi, de lancerer deres længe ventede radiotjeneste om en uge.


Vi kan formodentlig forvente at høre en hel masse om Apples nye iRadio-tjeneste når klokken slår 19 dansk tid 10. juni (hvor Microsoft også holder Xbox-pressemøde). Der starter åbningskeynoten på Apples World Wide Developers Conference i San Francisco nemlig. Og Apple har ikke siddet stille i månederne op til eventen.


De har nemlig været i dybe forhandlinger med de store, internationale musikselskaber om rettighederne til at streame musik via deres nye tjeneste, iRadio. I maj lykkedes det Apple at få en aftale i hus med Universal, og her en uge før WWDC starter, forlyder det, at Apple også har en aftale klar med Warner Music. Dermed mangler de kun Sony Music for at have de tre største musikselskaber i hus.


iRadio ? der ikke er det officielle navn, men det navn, medierne har givet tjenesten ? forventes at blive en kunstner-baseret radiotjeneste á la Pandora, Google Music Explore og radiotjenesterne i WiMP og Spotify.


Ifølge CNET er det en god aftale, musikselskaberne har fået. Angiveligt betaler Apple dobbelt så meget for musikken som ?konkurrenten? Pandora.


Flere i musikbranchen spekulerer nu på, om iRadio bliver et trinbræt til en streamingtjeneste mere i stil med Spotify eller WiMP.


Apple forventes ud over at iRadio at vise iOS7 frem samt lancere en ny række MacBook-laptops.


Du kan følge med i Recorderes dækning ad keynoten HER.

Annonce