Forside Nyheder

Hvad er gratis og hvad koster penge på PS4 – Sony forklarer

Sony sejrede sig igennem E3. Så meget at det tilsyneladende blev tilgivet, at Sony med PS4 vil afkræve skillinger for, at du spiller online. Sony fortæller dog at meget stadig vil være ganske gratis.

 

Xbox 360 ejere har altid været vant til at betale penge for at spille online, men for PlayStation ejere er det nyt. Godt nok har PS3 i længere tid tilbudt PlayStation Plus, der med sine gratis spil, spilopdateringer om natten og fine rabatter har været et rigtig godt køb, men med PS4 bliver tingene anderledes, da der til den tid skal betales hvis du vil spille online.

Sony lover dog, at der med din betaling følger en række fordele. Din indbetaling vil være med til at sikre at PS Netværket vil være i langt større udvikling, fordi Sony øremærker en stor del af de indtægter de får til udvikling af netværket. Derudover vil PlayStation Plus inkludere PS4 spillet Driveclub ganske gratis, når først abonnementet er tegnet. Flere gratisspil vil følge hver måned.

Også gratis tjenester

Ønsker du ikke at betale for online gaming, vil PS4 stadig have en række onlinefunktioner til fri afbenyttelse. Filmtjenester som f.eks Netflix kræver ikke PS Plus abonnement, ligesom PS4 og spillene til den stadig kan opdateres uden beregning. Det samme gælder i øvrigt for chat og andre sociale features.

Det er endnu uvist, hvorvidt Gaikai, streamingtjenesten som Sony ruller ud på PS4 i løbet af 2014, vil kræve et abonnement yderligere, eller om det også inkluderes i PS Plus.

Annonce