Forside Nyheder

Microsoft vil tage patent på at overføre data med kroppen


Blandt patentansøgninger er den her en af de mere spøjse. Men det er også en temmelig fremsynet ansøgning.


For Microsoft er det nemlig slet ikke nok at filme dine bevægelser med en Kinect-kamera og overføre dem til data. Nej, de vil gøre selve din krop til et data-kabel.


Som de fleste af os ved, er menneskekroppen en forholdsvist velfungerende strømleder, og de seneste teorier I biologien går endda på, at det er elektrisk spænding, der får vores hjerter til at slå.


Det vil Microsoft nu udnytte. For selvom vi har en tendens til at tænke data som noget ikke-fysisk, så er der jo stadig tale om elektromagnetisme og elektrisk ladede partikler I kabler. Og det betyder, at mennesket faktisk kan agere kabel.


Idéen er at lave gadgets, der sidder på kroppen og kan samle disse ladninger op fra f.eks. huden. Hvis to mennesker har den samme device på, kan de på den måde udveksle kontaktinformationer ved blot at trykke hinanden i hånden. Eller man kan få overført data til én enhed ved bare at røre ved en anden enhed.


Det kræver naturligvis, at vi får den behovet for lede-evne ved dataoverførsel ned på et niveau, der er uskadeligt for kroppen, og der kan godt gå lidt tid endnu. Men det er ikke svært at forestille sig, at det kan give wearable computing en hel ny mening, og at mange firmaer kommer til at betale royalties til Microsoft, hvis de får tildelt dette patent. Læs mere HER.

Annonce