Forside Nyheder

Så er Windows 8.1 landet…inklusive startknap


 


Nu kan du hente den nye opdatering til Windows 8, med efternavnet Windows 8.1.


Afhængig af, hvillken version af Windows 8, du kører med, kan du hente en automatisk installationsfil HER eller hente ISO-filer til installation HER. De sidste er lidt forsinkede i forhold til den første, og er nødvendige, hvis du kører en Windows 8 i Enterprise-version.


Note: Bemærk at dette er prøveversioner. De endelige udgaver af Windows 8.1 kommer først senere på året.


Microsoft annoncerede Windows 8.1 helt officielt i San Francisco, under BUILD-konferencen, der åbnede onsdag, og hvor Recordere.dk er til stede. Et af de store trækplastre var naturligvis den nye start-knap, et comeback, som mange Windows 8-brugere havde ventet på.


Den nye start-knap giver næsten den fulde start-menu-funktionalitet tilbage, men også kun næsten. Den menu, du på nuværende tidspunkt kan åbne ved at trykke Windows-X, kan nu tilgås med et højreklik på Windows-ikonet, der udgør den nye start-knap. Og som noget helt nyt kan du lukke computeren ned herfra, ligesom i gamle dage.


Man har hele tiden kunne udføre system-agtige handlinger som at gå til Kontrolpanelet eller eksekvere et program med Run, via Windows-X-menuen. Med højreklikket på den nye start-knap er det dog lidt mere familiært.


 Video: Sådan introducerer Microsoft selv Windows 8.1 


 


Apps, apps, apps


Under Keynoten viste Microsofts Julie Larson-Green også frem, hvordan Microsoft har tacklet app-situationen. Det, der nemlig mangler i forhold til den gamle start-menu, er nemlig genveje til ens mest brugte programmer. Men nu, hvor man også kan boote direkte ind i desktoppen, kan man lade ens fulde app-liste blive vist, når man klikker på start-knappen.


App-listen (og Windows 8-startskærmen, hvis man vælger den i stedet) bliver så vist ovenpå ens desktop, så det ikke virker som om, man skal skifte skærm for at starte en app.


Visse medier, blandt andet The Verge, advarer mod at Windows 8.1 stadig er en anelse ustabil. Det kan derfor være en god idé at vente med at installere den på den vigtigste computer, man har. Steve Ballmer proklamerede dog fra scenen, at alle app-udates til Windows 8.1 nu sker automatisk, så måske løser problemet helt sig selv, hvis man alligevel vælger at installere.


 


Læs også


Windows 8.1 byder på overraskelser 


Windows 8.1 kommer 18. oktober


 

Annonce