Forside Nyheder

Slut med radiolicensen – efter 88 år
Tivolis kapelmester Frederik Schnedler-Petersen og frue var ivrige lyttere allerede fra en start i 1925. 


Da radiolicensen kom i 1925 kostede det 10 kr for krystalapparater og 15 kr for lampeapparater…


Lige siden Danmarks Radio startede, eller rettere Statsradiofonien som det hed dengang, har man skullet betale radiolicens. Men den æra slutter her d. 1. juli.


Da radiolicensen blev indført i 1925, fandtes den i to kategorier. Havde man et krystalapparat, skulle man betale 10 kroner om året, mens det kostede 15 kroner, hvis man havde et såkaldt lampeapparat. Siden 2004 har radiolicensen været på 320 kroner om året.


?Afskaffelsen af radiolicensen er en politisk beslutning, som blev vedtaget i Folketinget i forbindelse med Medieaftalen for 2012-2014. Og nu bliver reglerne altså ført ud i livet,? forklarer DRs licenschef Lotte Boas.


Fremover vil der kun være én type licens ? nemlig medielicensen, som man skal betale, hvis man har et fjernsyn, en tablet, en smartphone eller en computer. Har man derimod alene en radio, slipper man for at betale licens i fremtiden.


De nye regler får også betydning for eksempelvis blinde og svagsynede, som er bevilget fritagelse for at betale medielicens og i stedet betaler radiolicens. De bliver helt fritaget for at betale licens efter den 1. juli. 

Annonce