Forside Nyheder

Windows 8.1 byder på overraskelser


 


Det var slet ikke start-knappen, der fik det største bifald under BUILD-keynoten, men derimod mange af Microsofts andre nyheder.


Det var der ellers lagt op til, da Microsoft annoncerede et comeback for start-knappen ? og et stykke hen ad vejen også start-menuen ? under BUILD-åbningskeynoten onsdag i San Francisco.


I stedet var det faktisk den nye Mail-app og de nye Bing-tiltag, der fik salen til at juble, når man ser bort fra de helt udvikler-specifikke ting. Mail-app?en i Windows 8 fik en del kritik ved lancering, blandt andet fordi den manglede helt basale filtreringsmuligheder og funktioner som man endda kunne finde i Mail-appen på Windows Phone 8.


Men nu er Mail-appen tilbage i ny og forbedret form og udstyret med forskellige, letforståelige filtre. Der er også kommet en bedre integration af sociale medier ?lidt som man kender den fra People-hubben på Windows Phone ? så man nu kan se, hvad der rører sig på Facebook direkte fra Mail-appen.


 


Små ting, der hjælper stort


Der blev også givet store bifald til nogle af de små ting, der gør Windows 8.1 nemmere at bruge. Et eksempel er, at man nu kan hive sin fulde app-liste op fra bunden af Start-skærmen, så man ikke skal over i siden og hente den frem først.


Hvis man bruger Windows 8.1 på en tablet, kan man nu swipe tal op fra taster i den øverste række på skærmtastaturet, så man slipper for at skulle skifte tastatur for at indsætte et nummer.


Og endelig kan man skræddersy sine Live Tiles på Start-skærmen i mange forskellige størrelser, akkurat som vi kender det fra Windows Phone 8. Det betyder, at man langt hurtigere kan få et overblik over sine apps, og ikke mindst tilpasse Start-skærmen til den skærm, ens hardware har.


 


Bing – nu som platform


Endelig fik Bing en hel del opmærksomhed, idet Microsofts søge-maskine nu anses for at være en platform, snarere end bare en tjeneste. Det betyder blandt andet, at udviklere frem over kan bygge Bings talegenkendelse og kamera-genkendelses-funktioner ind i apps. For eksempel vil dokumenter kunne scannes og tekst genkendes på Bing-platformen, alt sammen via det indbyggede kamera.


Bing Maps har også fået en 3D-version af en række større byer i verden, hvor man blandt andet kan spørge Bing om trivia-informationer omkring, det man har zoomet ind på. Eksemplet, Microsoft viste frem var et kulturcenter i Valencia i Spanien, hvor man kunne spørge til arkitekten blot ved at tale med Bing.


En sidste, men sjov detalje er, at Microsoft har indbygget et specielt API til 3D-printere i Windows 8.1. Med andre ord vil udviklere kunne lave apps, der udfører 3D-print, uanset hvilken maskine, der er tilkoblet ens pc. Lidt ligesom vi kender det fra almindelige printere i dag. Det vil sige at man ikke længere er bundet til at bruge den software, der følger med ens 3D-printer.


 


Læs også


Så er Windows 8.1 landet incl. start-knap


Windows 8.1 kommer 18. oktober

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.