Forside Indhold og distribution Musik

99% af alle Android-telefoner har et sikkerhedshul


Hvis du har en Android-telefon, er der gode chancer for at den har et sikkerhedshul, der kan udnyttes af ondsindede apps.


Forskere hos sikkerhedsfirmaet Bluebox Security har fundet et hul i Android-økosystemet, der giver mulighed for at lave om i en app-installationsfil (kaldet APK-filer), uden at de behøver knække nogen krypteringer. Firmaet kalder hullet for en reel master-nøgle.


Det betyder, at hackere reelt kan lægge kode ind i en ellers respektabel app, eller en update til en app, der for eksempel giver adgang til hele din telefon, lige fra kamera til personlige informationer. Hvis du så installerer eller opdaterer app?en, er skaden sket, formentlig helt uden, du opdager det.


Ifølge Bluebox er Samsung GALAXY S4 den eneste telefon, der går fri indtil videre, men det betyder at 99% af alle andre Android-telefoner med version 1.6 og opefter, er i fare. Det er angiveligt producenterne, der skal lave og udsende en sikkerhedspatch, og Google er allerede i gang med at lave en patch til sine egne Nexus-modeller ifølge Bluebox.


Vi må håbe, at de andre producenter hurtigt følger efter, og at hackerne ikke får held til at lægge de ?inficerede? apps ind i Google Play Store. At holde sig til sidstnævnte er dog stadig den sikreste måde at undgå hackede apps på.


Læs mere hos Bluebox Security.

Annonce