Forside Nyheder

Apple vil eje Kinect-bagmændene


Apple vil købe PrimeSense, der hjalp Microsoft med at udvikle Kinect-kameraet.


Dermed viser Apple tegn på, at de også gerne vil være med på dybdekamera-revolutionen, så f.eks. deres kommende tv-model vil kunne styres med bevægelser.


Det har ellers primært været tech-selskaber med interesse i gaming, der har ført an på området. Og selvom Apple har forsøgt at gøre sig gældende på casual gaming (med en vis succes på iPhone og iPad), så er det jo ikke ligefrem fordi, der findes en decideret Apple-spilkonsol.


Men Apple har alligevel kunnet se værdien i dybdekamera-teknologien, også selvom det ikke er til spilbrug. I hvert fald har den israelske website Calcalist opsnappet et rygte om, at Apple ligger i forhandlinger om at købe PrimeSense, der også har base i Israel, og som var de egentlige bagmænd bag Microsofts først lancerede Kinect-teknologi. Kinect 2.0 er til gengæld udviklet af Microsoft selv.


Et beløb, der er blevet nævnt i forbindelse med forhandlingerne, er 280 millioner dollar, eller ca. 1,6 mia. kroner.

Annonce