Forside Nyheder

Google lancerer Android 4.3 og ny Nexus 7


Googles Nexus 7 har fra starten været en populær tablet, der giver meget tablet for en lille pris.


Det princip fortsætter med den nye version, der netop er blevet lanceret på et pressemøde onsdag aften dansk tid. Den største opgradering er på den 7? store skærm, der nu kan klare fuld HD (og mere til) med en pixelfordeling på 1920 x 1200. Det giver en pixeldensitet på 323 PPI. Indmaden har også fået en opgradering, der sidder nu en 1,5 GHz Qualcomm S4 Pro i den, samt en Adreno 320 GPU.


Frontkameraet er stadig kun på 1,2 Megapixel, men nu har Nexus 7 også fået et bagkamera på 5 megapixel. Og så har den tabt lige omkring 2 mm på tykkelsen, der nu er på 8,65 mm. Forbindelsesmæssigt har den nye Nexus fået NFC, Bluetooth 4.0 og en SlimPort til at fodre dit tv med indhold fra Nexus?en. Der skulle i øvrigt være en LTE-version på vej.


Android 4.3 streamer Netflix i 1080p


Men den almindelige Wi-Fi-version lander i USA, Storbritannien, Tyskland Frankrig, Japan, Canada, Australien, Sydkorea og Spanien i næste uge, og flere lande skulle være på vej ?snart?. Prisen ligger stadig lavt, den nye Nexus 7 er dog 30 dollar dyrere end originalen, så den nu koster 230 dollar for 16 GB-versionen ? omregnet til lige over 1300 kroner før dansk moms.


Når den ankommer, har den Android 4.3 ombord, som Google også lancerede i dag. Det er en lille opgradering, der allerede nu er tilgængelig for folk med Nexus-telefoner. Den nye software gør det muligt for Netflix-app?en at streame i 1080p, hvilket nok skal gøre nogle glade. Forældre kan nu i stil med Windows Phone-platformen blokere for indhold, som man ikke vil have ungerne til at rode i. Og endelig er der kommet lidt nemmere tekst-input og understøttelse af OpenGL ES 3.0, der gør det sjovere at spille på sin Nexus 7.

Annonce