Forside Nyheder

Microsoft viste Miracast frem på Windows 8.1


 


Under WPC-konferencen i Houston viste Microsoft, hvad Windows 8.1 kan med Miracast.


Det var allerede sluppet ud tilbage i juni, at den nye Windows-opdatering ville have indbygget understøttelse for Miracast, men Microsoft har indtil videre holdt sig tilbage for at demonstrere funktionen.


Men det gjorde de så ikke under åbningskeynoten på deres partnerkonference, WPC, der finder sted i Houston i disse dage. Recordere er med i Texas og var også til åbningen, hvor en række nye tiltag i Windows 8.1 blev vist frem.


Flere af dem findes allerede i den preview-version, der er tilgængelig på nettet, men med mindre, man selv har udforsket hele opdateringen, er der ting, man ikke automatisk finder.


En af dem er den nævnte understøttelse af Miracast, der er et åbent alternativ til Apples AirPlay. Med Miracast kan du streame video og lyd over Wi-Fi direkte fra din Windows 8.1-enhed. Hvis du så køber en HDMI-dongle og sætter den i dit TV eller din receiver, kan du lave spejling af din Windows-enhed ovre på fladskærmen.


Under demonstrationen viste Microsofts Jensen Harris dels et klip frem fra filmen ?Star Trek: Into Darkness?, der spejledes fint i fuld 1080p. Men han benyttede også lejligheden til at lave en mirroring af håndskrift på en tablet, der også blev vist på TV-fladskærmen. Det interessante var her, at der stort set ikke var nogen forsinkelse/latency. Jo mindre latency, jo større er muligheden for f.eks. også at bruge Miracast til spil.


WPC kører frem til torsdag.

Annonce