Forside Nyheder

Nyt Panasonic FZ-kamera med 60 x optisk zoomGalleri: Panasonic DMC-FZ72


Nyt Panasonic FZ-kamera med 60 x optisk zoom


Konkurrencen skærpes i kategorien for super-zoom-kameraer. Nu introducerer Panasonic Lumix DMC-FZ72 og med et fænomenalt 60 x zoomobjektiv, som desuden byder på 20 mm ultra-vidvinkel.


Som efterfølger til det populære FZ62 kommer Lumix i sensommeren med en FZ72-model, som er blevet opgraderet på en række punkter. Mest imponerende er det kraftfulde Lumix DC Vario-objektiv, som udstyrer fotografen med et gigantisk zoomområde. Fra den usædvanligt brede vidvinkel på 20 mm kan man lynhurtigt komme nærmere på motivet, og man behøver ikke slutte før ved 1.200 mm, hvad der svarer til intet mindre end 60 x optisk zoom.


Med den digitale zoom aktiveret disponerer man over hele 120 x. Panasonic kan også tilbyde en telekonverter på 1,7 x (DMW-LT55, ekstra tilbehør), som giver en samlet optisk brændvidde på 4.000 mm eller nærmest utrolige 10.000 mm med digitale effekter.


FZ72 har med en lysfølsomhed på F2,8 – 5,9, og sammen med den nye lysfølsomme MOS-sensor kan kameraet håndtere vanskelige lysforhold. ISO-justeringen kan sættes op til 6400 i High Sensitivity-indstillingen. Den elektroniske søger er på 202.000 punkter og viser et 100 % billedfelt, og den indbyggede LCD-skærm på 3? har 460.000 pixel.


Kameraet kan filme med høj opløsning i progressiv AVCHD op til 1920×1080/50p, men også i MP4 til hurtig og nem upload til YouTube. En af de vigtigste opdateringer i forhold til den tidligere model er lydoptagelsen. En ny mikrofonkonstruktion, som effektivt bortfiltrerer vindstøj, gør det muligt at optage under selv meget vanskelige og blæsende forhold.


Pris og levering er endnu ikke kendt.

Annonce