Forside Nyheder

Podcast-hit denne sommer: Mads & Monopolet
Sommeren er højsæson for podcasts. Foto: Agnete Schlichtkrull / DR 


Om sommeren downloader vi radioprogrammer, lytter til podcasts. Se de populæreste her.


Sommeren er traditionelt lavsæson for tv-kiggeriet,  i særdeleshed når solen skinner og termometeret kravler opad. Til gengæld bliver der downloadet radioprogrammer og lyttet til podcasts som aldrig før.


I juni måned blev der således downloadet mere end 1,7 millioner af DRs programmer, hvilket svarer til en fordobling i forhold til en gennemsnitlig måned.


En del af forklaringen er ifølge DR Medieforskning, at vi tager programmerne med på stranden, i sommerhuset eller på bilturen sydpå.


“Sommermånederne er højsæson for podcasts, fordi det giver os mulighed for at have programmerne med, når vi er ude i landet og ikke er i nærheden af vores radio”, fortæller Dennis Christensen, DR Medieforskning og fortsætter:
 
“Vi kan se, at det som især trækkes ned fra hylden omkring sommertid er lydbøgerne og børneindholdet. Det skyldes formentlig, at vi har bedre tid til en god lytteoplevelse, når vi slapper af i haven eller i sommerhuset. Og for rigtig mange familier handler det formentlig også om, at smartphones og tablets skal fyldes op, så der er ro på bagsædet, inden familien rejser sydpå.”


 


 

Mads og monopolet hitter på Podcast. Foto: Agnete Schlichtkrull / DR 


 


Taleradio i høj kurs


Udover lydbøger og børneprogrammer er det især taleradio, som er i høj kurs.


Et kig på listen over de mest populære downloads afslører, at ‘Mads og Monopolet’ topper listen med mere end 130.000 downloads i juni måned foran programmer som ‘Monte Carlo’, ‘Orientering’ og ‘Harddisken’.


Men også P2-programmet ‘Klassisk Top 50’ som spiller de otte værker, som lytterne har valgt som deres favoritter, har sneget sig ind i top 5.


 


Her er de populæreste podcasts fra DR i juni  1. Mads og Monopolet, P3:  131.532
  2. Monte Carlo, P3:  67.984
  3. Orientering, P1:  33.899
  4. Klassisk top 50, P2:  30.560
  5. Harddisken, P1:  27.745

Annonce