Forside Nyheder

EnergiMidt fejl koster 150 elkunder millioner

 


150 huse i Horsens fik brændt elektronik og elapparater af for millioner pga. fejl hos EnergiMidt. Penge de ikke har udsigt til at få fuld erstatning for.


Det kan være dyrt at være kunde hos elsekslabet EnergiMidt. Det må 150 huse i landsbyen Lund ved Horsens nu sande. Det fortæller BT.


Fejlen skete lørdag, hvor de mange huse blev udsat for overspænding. Istedet for de sædvanelige 240 volt i stikkontakterne kom der 380 volt ud.


TV-apparater brød i brand og computerne smeltede da elinstallationer, elektronik og elapparater bukkede under for overmagten. Skader der beløber sig til flere millioner.


Overspændingen skyldes en teknisk fejl i en nødstrømsgenerator, der var stillet op i landsbyen mens skader efter et lynnedslag blev udbedret.


 


Reduceret erstatning


Men selvom elselskabet EnergiMidt har erkendt fejlen, så melder de – i første omgang – hus forbi i forhold til erstatning. Den udgift må de berørte husstande selv tage, sammen med deres forsikringsselskab.


Der er blot den hage ved det at forsikringsselskaberne ikke dækker sådanne skader fuldt ud. Allerede når elektronikken er 1 år gammel sker der afskrivninger i værdien, og en computer der er få år gammel dækkes kun med en brøkdel af nyprisen.


Det er normalt for forsikringer, noget af det der står med småt i betingelserne, så nu må familierne selv dække de fleste af udgifterne.


“Men vi har forståelse for kundernes problemer. Hvis der er berørte kunder, som ikke har en indboforsikring, kan de henvende sig til vores forsikringsselskab. Og hvis nogle ikke er tilfredse med den erstatning, som deres eget selskab tilbyder, kan de også gå til vores forsikringsselskab for at få en vurdering herfra”, lyder det fra presseansvarlig i EnergiMidt, Jacob Aksglæde Hokland, til Jyllands-Posten.


Med andre ord. Sker der fejl hos elselskabet som her, så står du “med lorten”, uden udsigt til fuld erstatning.


 


Læs også


Redegørelse fra EnergiMidt

Annonce