Forside Nyheder

Gamescom: Cerny fortæller om Knack til PS4


 


Når manden bag PS4, samt spil som Crash Bandicoot, Jak & Daxter, Uncharted og Ratchet & Clank kommer med et nyt spil, ja så lytter vi gerne.


Knack er et af launchtitlerne når PS4 udkommer den 29 november. I spillet styrer du Knack i et platformseventyr, der minder lidt om en pixarfilm. Vi fik ikke selv lejlighed til at spille det, men vi mødte Cerny, så gameplay fra spillet og hørte om et par af spillets mere sociale features.


Har du børn, kender måske også situationen hvor børnene gerne vil spille, men ikke kan finde ud af hvad de skal, hvor de skal hen, hvordan de styrer og lignende. Det ender med du spiller og de kigger på, hvilket måske ikke lige var hensigten. Det kan også være situationen hvor I spiller sammen, men ikke kan komme videre fordi dit barn ikke gør det som spillet kræver. Irriterende for dig og slet ikke sjovt for barnet. I Knack har man erkendt disse problemer og gjort noget ved dem.


Vi du spille med dit barn i Knack, kan du selv styre Knack, mens dit barn overtager styringen med et sidekick, der popper op i spillet så snart controller to tændes. Sidekicket kan hjælpe Knack, slå fjender, finde ting, hoppe rundt og være med i eventyret, men der er ingen opgaver forbundet med at spille som sidekicket. Det hele drejer sig stadig om Knack. Skulle dit barn sidde fast et sted, ja så popper det automatisk op ved siden af Knack når Knack kommer til et nyt område. Dør dit sidekick er det genstart lige ved siden af Knack.


Du kan også vælge en anden tilgang og lade dit ban styre Knack, hvorefter du overtager rollen som spiller to. Her kan du så give Knack helbred, samle ting ind til ham og på anden måde hjælpe ham, og dermed dit barn, til at få en god spiloplevelse. Personligt synes jeg rigtig godt om disse tiltag, der jeg adskillige gange har oplevet, hvordan min knap 6 årige datter er blevet frustreret over et spil.


 


Hjælp også vennerne


En enden sjov feature Cerny fortalte om var måden du kan hjælpe og blive hjulpet af dine PSN venner. Rundt omkring i spillet finder du ting som kan forbedre Knacks evner. Du finder somme tider flere af samme ting og kan på den måde komme i overskud med visse evner, mens du mangler andre evner.


Du kan nemt se, hvem af dine Knackspillene venner, der har hvad. Du kan så vælge at bytte med vennerne, eller blot tildele dem nogle af de ting de mangler (og så håbe på der kommer noget retur :-)). Som co-op delen er det ikke noget du behøver at gøre, men det kan øge din oplevelse og køre Knack stærkere og bedre hurtigere, end hvis du kun spiller alene.


Knack udkommer eksklusivt til PlayStation 4 den 29. november.


Du kan herunder se et interview med Mark Cerny om Knack. Der ses endvidere en del gameplay fra spillet.


 


 


¨


 


Læs også


PS4 kommer den 29 november!


Touch funktionen i Infamous second son fremvist¨


Hands on på PS4 controlleren

Annonce