Forside Nyheder

Google køber Foxconn-patenter på intelligente briller


 


Hvis Apple decideret har en patenttrolling-strategi, så har de lige tabt et slag i kampen mod Google.


Apple-partneren Foxconn har nemlig lige solgt en bunke af deres patenter på intelligente briller til Apples ærkekonkurrent, Google.


Nu er Apple ikke de eneste, der får lavet deres ting hos Foxconn, Google er faktisk også kunde hos Foxconn, men dog i noget mindre omfang end Apple. Det kunne have været en fjer i hatten for Apple, hvis de havde kunnet købe patenterne og givet Google patentkamp til stregen i forhold til Google Glass.


Men sådan blev det ikke. Google er lykkedes med at købe sig til patenter, der især fokuserer på AR, altså Augmented Reality. Flere af patenterne omhandler tilsyneladende muligheden for at vise information oven på virkeligheden i et slags brille-heads-up-display, der især er rettet mod to grupper: Militæret og gamere.


Ifølge britiske The Register er patentopkøbet et tegn på et tættere samarbejde mellem Google og Foxconn, hvilket passer med fremsatte spekulationer om, at Foxconn skal bygge Glass, når brillen skal markedsføres. De skulle i givet fald ske i en ny Foxconn-fabrik i Silicon Valley, da Google har en politik om så vidt muligt at holde produktions-arbejdspladserne for Google-hardware i USA.

Annonce