Forside Nyheder

Nu kan du lave din væg om til en touchskærm med Kinect


 


Man tager en lille pc, en projektor og en Kinect, og 1-2-3, så har man en touchskærm på sin væg eller sit spisebord.


Sidste år ved denne tid var overtegnede journalist på besøg hos Microsoft i Redmond for at overvære afslutningspræsentationen på Kinect Accelerator. Det var et tre-måneders program, som Microsoft havde kørt for små startup-virksomheder, der brugte Kinect som centrum i deres aktiviteter, so sluttede med at startupperne præsenterede koncepterne for en række venturekapitalister.


Det koncept, der fascinerede mest var fra tysk-kinesiske ÜBI (ikke at forveksle med spilfirmaet Ubisoft), der har lavet en lille app, som laver en hvilken som helst fast overflade om til en touchskærm. Systemet fungerer ved, at en lille Windows 8-maskine har både en Kinect og en projektor tilkoblet.


App?en opfanger via Kinect?en, hvordan du bevæger dig i forhold til det projicerede billede og omsætter det til data, der så igen reflekteres i det projicerede billede. På den måde lykkedes det undertegnede at spille Angry Birds på et stykke biograflærred, som om det var en almindelig touchskærm.


Det smarteste ved løsningen er naturligvis er prisen. Hvor smartboards hurtigt koster 15-30.000 kroner og touchskærme i stor størrelse er endnu dyrere, så kan et ÜBI-system konstrueres for omkring 5000 kroner, hvis man kan finde en billig, brugt projektor og selv kan bygge pc?en.


Efter et år er ÜBIs app endelig blevet tilgængelig. Den koster fra 150 til 1500 dollar (ca. 850-8500 kroner omregnet), afhængig af, hvor stor en ?touchskærm?, du gerne vil konstruere, og hvor meget support, du skal bruge. Du kan lave systemet i to størrelser: 45? og 100?. Se mere hos ÜBI.


Hvis nogen læsere går i gang med at lave deres stuevæg om til en touchskærm, så giv endelig lyd i kommentarsporet eller i forummet ? og send billeder!

Annonce:
Forrige artikelDansk Xbox One udskudt til 2014
Næste artikelVildt verdenskort over internettet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.