Forside Nyheder

Sådan fordeles TV-signalerne i Danmark
Grafik: Teracom 


Se hvor stor en andel af hustandene der ser TV hhv. via egen antenne, kabel, satellit og bredbånd.


Der er ca. 2,5 millioner husstande i Danmark, der får TV-signaler ind, men hvordan fordeler TV-distributionen sig imellem de enkelte TV-distributører? – Det kan ses af ovenstående grafik, der er lånt af Boxer-ejeren Teracoms seneste halvårsregnskab.


I 2005, før det digitale sendenet, og før TV-signaler distribueret via bredbånd (IPTV), der havde kabel-tv ca. 1,55 mio. kunder, 450.000 var på egen antenne og ca. 400.000 så med via satellit.


I dag er fordelingen noget anderledes. IPTV, som Waoo, TDC TV og Telia TV, har ædt af først satellit-kunderne og er nu også begyndt at æde af de traditionelle kabel-tv kunder, hvilket kunne ses i seneste regnskabstal fra YouSee, der nu også taber kunder.


Andelen af hustande med egen antenne er stort set konstant. Dog kan anes at det analoge sluk i 2009 faktisk gav et lille dyk i antallet hustande med egen antenne, men at det siden rettede sig op igen da Boxer kom til. Siden har betalings-tv på egen antenne snuppet en større og større andel af kagen, så de hustande der alene ser DR-kanalerne er svundet ind.


Tryk på grafikken ovenfor, for at se den i en større udgave.

Annonce