Forside Baggrund

Vildt verdenskort over internettet

 


 


En anderledes måde at anskue verden på, er at kigge på hvor computere og andet forbundet grej står.


Dette kort stammer fra Carna Botnet, og viser verdens internet-forbundne grej, registreret i en periode fra juni 2012 til oktober 2012.


Det er med andre ord ikke nogen nyhed, men ville lige dele det med jer aligevel. Der kan være andre som ikke har set det før.


Det man ser på kortet er udstyr forbundet til internettet via IPv4-adresser, som svarer på ping (hallo, er du der?) eller som kan registreres ved en portscan (er der hul igennem?).


I alt 460 mio. IP-adresser svarede i måleperioden, og de er plottet ind på kortet her, hvor farverne viser tætheden. Gul farve betyder mere end 1.000.000 enheder i et område og rød betyder mere end 10.000.000 enheder.


Vildt, ikke?


Hvis der zoomes ind på kortet (tryk først på kortet ovenfor, og tryk derefter på forstørrelsesglasset  i øverste venstre hjørne af det vindue der åbner) ses f.eks. at København/Malmø, Göteborg, Stockholm og Oslo er gule, dvs. at de hver har mere end 1.000.000 netværksenheder tilsluttet.

Annonce:
Forrige artikelNu kan du lave din væg om til en touchskærm med Kinect
Næste artikelGTA V online gameplayvideo
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.