Forside Nyheder

Eurovision 2014 bliver i København




København bliver værtsby for Eurovision Song Contest 2014. Ideen er blandt andet at omdanne Refshaleøen til Eurovision Island. Foto: Lone Kröning Mogensen / DR



 


København bliver værtsby for Det Europæiske Melodi Grand Prix næste år, og der er fundet et godt sted at afholde det.


Efter at en række danske byer har været i spil, som vært for næste års Europæiske Melodi Grand Prix, så er valget nu faldet på København.


Det bliver B&W-hallerne på Refshaleøen der skal danne rammen om tre store musikshows, med to semifinaler den 6. og 8. maj, og finale den 10. maj.


De gamle og historiske skibsværftshaller på Refshaleøen i Københavns Havn er en enestående mulighed for at skabe nogle nye rammer for showet og revitalisere det med respekt for traditionerne. Netop rammerne har været afgørende for valget. Tanken er, at Refshaleøen bliver omdannet til Eurovision Island, hvor alle danskere, deltagere og europæiske gæster kan mødes om Eurovision Song Contest.


“Eurovision Song Contest skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget, vi kan samles om, begejstres over og glædes ved – både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover”, fortæller generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn.


Ifølge Pernille Gaardbo, som er DRs hovedansvarlige på Eurovision Song Contest, har det først og fremmest handlet om at finde en arena, som er gearet til at rumme en international begivenhed af denne størrelse, og som samtidig er egnet til at lave et nyskabende show til cirka 170 millioner seere.


Derudover skaber København og Refshaleøen det perfekte scenarie for at lave noget ganske særligt omkring showet:

Annonce:
Forrige artikelXbox Live Marketplace er nu Xbox Game Store
Næste artikelNyt LG OLED TV er som et maleri
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.