Forside Nyheder

Flere og flere producenter dropper Windows RT


Det er næppe en nyhed, der gør Microsoft glade her lige efter, de har lanceret deres nye Surface-modeller.


Dell sælger ikke længere deres XPS 10-model via sin hjemmeside. Det var ellers en hybrid-tablet, der kørte RT-versionen af Windows. Det betyder, at der efterhånden ikke er ret mange andre end Microsoft selv, der sælger tablets med Windows RT på.


Samsung har nemlig allerede meddelt, at de har droppet systemet, og det samme har Lenovo. Firmaer som Acer og Asus har tablets og hybrider, der kører en fuld Windows 8, men som ikke er meget større end en Windows RT-tablet, og så begynder RT miste sin eksistensberettigelse.


Det, at man ikke kan installere andre programmer end dem fra Windows Store på Windows RT er naturligvis en begrænsning, og derfor vil mange sikkert foretrække at have en fuld Windows installeret. Dell henviser da også til at folk skal købe en Latitude 10 i stedet for XPS 10. Latitude 10 er en Atom-baseret tablet med Windows 8.


Som Engadget skriver, så er der selvfølgelig en chance for at XPS 10 bare er udsolgt, men eftersom Dell ikke annonceret nogen ny version af XPS 10 i år, og i lyset af Samsung og Lenovos beslutninger, er virkeligheden nok en anden.

Annonce