Forside Baggrund

Kan Sonys TV kigge ind i fremmede hjem?
Familiens Sony HX820 er begyndt at opføre sig mystisk 


En dansk familie oplever mystik omkring deres 2 år gamle Sony Bravia TV. De har flere gange oplevet at blive stillet igennem til andre TV, og kigge direkte ind i andres hjem.


Mystik i hjemmets TV, som var det kommet med i et afsnit af “Åndernes Magt”. Det er hvad en familie for tiden oplever, med deres 2 år gamle Sony HX820.


Pludselig skifter TV’et kanal, og giver dem hvad der ligner et kig ind i andres hjem.


 


23. august 2013


“Det er aften ved 21-tiden, og vi sidder og ser en serie på Netflix. Pludselig bliver skærmen sort, som skiftede det kanal, og der står en masse bogstaver/tal øverst på skærmen. Et symbol på skærmen indikerer at TV’et arbejder”, fortæller Susi Husted til recordere.dk, og fortsætter:


“Billedet skifter til et helt hvidt rum, med en form for seng/briks og intet andet. Der ligger en person under en dyne. Der er bevægelse i billedet, personen kigger hurtigt op, tror det var en ung mand”.


Hendes mand, Jesper, greb TV’ets fjernbetjening, skiftede kanal, og det forsvandt. Det vendte ikke tilbage den dag.


 


31. august 2013


“Klokken er 15, og jeg sidder og ser et TV-program, som jeg har optaget på den harddisk der er tilknyttet vores TV. Samme senarie som før, skærmen bliver pludselig sort, der står en masse tal og TV’et søger”, fortæller Susi os, og fortsætter:


“Billedet skifter og frem toner et hvidt rum. Denne gang er det ikke en seng, men en dreng der sidder foran en computer. Drengen har en cap på og minder om Justin Bieber. Bortset fra ham og hans PC, så er rummet bagved blot hvidt og tomt. Han kigger kun på sin skærm”.


Efter en 4-5 sekunder slår TV’et selv væk. Det vender dog ikke tilbage til optagelsen, istedet skiftes til DR1.


 


Kan deres Sony TV kigge ind i fremmede hjem?


Familien bor ikke i en etage-egendom, i tæt bebyggelse inde i storbyen, men derimod i et rækkehus i en provinsby. Der er naboer, men de er ikke ukendte, så det er næppe noget trådløst (DLNA el.lign) der forstyrrer.


Men hvad er det så? De tal/bogstaver i toppen af skærmen kunne være et Skype brugernavn, og det de oplever kunne være at deres Sony TV – helt af sig selv – har stillet igennem til at andet TV et sted i verden. Dette uden forudgående accept af opkaldet, i begge ender af forbindelsen.


Hvis det er rigtigt, så er vi ude i noget der ikke burde kunne lade sig gøre. Kan det være en fejl hos Sony, hos Skype eller er der hackere på besøg?


Vi forsøger at indhente en kommentar fra Sony. Imellemtiden sidder familien klar med kameraet på sofabordet, til at fange hvis/når det sker igen.


 


Opdatering mandag: Sony er gået ind i sagen, men kan ikke kommentere på den.

Annonce:
Forrige artikelHer er iPhone 5C i funky farver
Næste artikelLIVE: Samsung Unpacked 2013 Episode 2
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.