Forside Nyheder

Kassettebåndet fylder 50


 


Det er i denne måned 50 år siden, Philips introducerede verden for den første Compact Cassette, også bare kendt som kassettebåndet.


Der skal nok være en hel del af Recorderes læsere, der har gode minder med at lave blandede bånd og optage musik fra radioen på de små plastik-kassetter, før der var noget, der hed mp3 eller cd-brændere.


Kassettebåndet var med til at definere flere musikgenrer, som f.eks. Hip-hop, hvor mixtapes var en del af grundlæggelsen af Hip-hoppens lyd. En anden genre er Lo-fi-rock, som stadig i dag udgives på kassettebånd af små undergrunds-pladeselskaber, drevet af entusiastiske unge i tyverne, der aldrig selv voksede op med dem.


Af samme grund kan man stadig finde kassettebånd på markedet, hvis man leder efter dem længe nok. Du skal dog næppe forvente at se dem i Fona igen indenfor den nærmeste fremtid.


Var du mest til Chrom- eller Metalbånd? Hørte du til de sjældne typer, der turde binde an med C-120 i stedet for C-90 eller C-60? Del dine kassettebånds-minder i kommentar-feltet.

Annonce