Forside Nyheder

Microsoft køber Nokia’s mobil division


Microsoft køber Nokia’s mobil division


På en dag der ellers mest handlede om handel med fodboldspillere, smed Microsoft og Nokia en bombe på hele 40,5 mia. kroner. Microsoft overtager Nokia Devices.


Siden Microsoft og Nokia annoncerede et tæt samarbejde to år tilbage, har mange spekuleret i, om det var første træk på et helt eller delvist opkøb af Nokia fra Microsofts side.


Nu kan spekulationerne stoppe. I nat dansk tid annoncerede Microsoft og Nokia at en handel var gennemført. Microsoft betaler Nokia 3,75 mia. Euro for Nokia Devices og 1,65 mia Euro for en række patenter til mobile enheder. En samlet pris på omkring 40,5 mia. kroner.


Med købet viser Microsoft, at de mener det alvorligt med deres Windows Phone og Windows Surface tablet strategi.


Med i handlen følger i øvrigt 32.000 ansatte, hvoraf 18.300 står for fabrikationen af Nokia telefoner.


 Microsofts Steve Ballmer, Nokias Stephen Elop og AT&T’s Ralph de la Vega i et kodak, Windows momentSteven Elop følger med over i Microsoft


Den nuværende direktør for Nokia Steven Elop er en del af handlen, og han bliver nu direktør for Microsoft Devices. Og han bliver derfor også en mulig kandidat til at overtage Steve Balmers plads som øverste leder for Microsoft, når denne går på pension om ikke alt for længe.Smart træk fra Microsoft


Opkøbet af Nokias Devices enhed, er ikke overraskende, men stadig et meget smart træk fra Microsofts side, der blev stadig mere og mere presset i mobilmarkedet. Det var kun Nokia der var 100% committet til Windows Phone, mens både Samsung og LG havde dem som uinteressante bi-produkter.


Nu kan Microsoft satse på kvalitetsenheder, der ikke skal tage hensyn til forskellig hardware, og selvom Terry Myerson, der er vicedirektør for Operativ System gruppen understreger, at Microsoft stadig ønsker et tæt samarbejde med andre hardware leverandører omkring Windows Phone enheder, så vil der nok ikke gå lang tid, før Microsoft lancerer unikke egen-produkter.


Mobil operativsystem krigen er med dagens nyhed blevet væsentlig mere interessant, men om det er nok til at redde Microsoft’s Windows Devices strategi, kan kun fremtiden fortælle.


Læs også: Aldrig mere en Nokia smartphone

Annonce