Forside Nyheder

Nokia prøvede Android af før Microsoft-køb

 


Konspirationsteoretikere kan godt afblæse panikken. Stephen Elop har ikke altid været låst fast på Windows Phone.


Det skriver New York Times i hvert fald. Avisen har talt med kilder, der beretter, at Nokia var gået i gang med at teste Android af på Lumia-telefoner et godt stykke tid, før Microsoft-købet faldt på plads. Nu spekulerer både avisen og flere andre medier i, hvorvidt det var truslen om at forlade Windows Phone-platformen, der fik Microsoft til at slå til og købe Nokia.


Microsofts chefer var nemlig angiveligt klar over, at Nokia eksperimenterede med styresystemet fra Microsofts ærkekonkurrent, Google. Tanken fra Nokias side var, at hvis Windows Phone-platformen ikke var slået ordentligt igennem og partnerskabet mellem Nokia og Microsoft derfor ville smuldre i 2014, ville Nokia skifte over til Android.


Men efter Microsofts køb bliver dette naturligvis aldrig tilfældet.

Annonce